Recepty

Jahodový sorbet s banánem

Ingredience:
  • 3 zralé banány
  • 100 g bílého jogurtu
  • 40 ml Jahodového Syrobu Kitl (1 panák)

Postup:

  1. Přípravu začněte alespoň 1 den dříve – sorbet je třeba zmrazit a rovněž tak hlavní surovinu, kterou je banán. Jestliže tedy máte přezrálé banány, tak právě ty jsou ideální na přípravu našeho receptu. Neváhejte a dejte je do mrazáku (ideálně oloupané).
  2. Zmražené banány vyndejte z mrazáku, nechte je pár minut povolit, aby bylo možné je oloupat. Jestliže již máte banány oloupané, ještě zmrzlé je rozmixujte ve smoothie mixéru spolu s bílým jogurtem a jahodovými sirupem Kitl.
  3. Rozdělte do sklenic na jednotlivé porce a podávejte se lžičkou nebo širokým brčkem.
  4. Pro labužníky můžete přidat například strouhané oříšky nebo kakao.

Tento recept byl vytvořen ve spolupráci s blogerkou Máma v kuchyni. Děkujeme.

Syrob Jahoda Kitl

Pro tento recept zakoupíte zde